Työmaa-aita osto-opas

  • tehnyt
Työmaa-aita teline

Työmaa-aita osto-opas

Tässä artikkelissa käsitellään työmaa-aitojen ostamisessa huomioon otettavia asioita. Tämän artikkelin luettuasi, onnistut varmasti valitsemaan juuri sinun käyttötarkoitukseen sopivat työmaa-aidat. Valitsemalla juuri oikean aitatyypin säästät varmasti huomattavan summan rahaa.

 

Kartoitus

Ensimmäiseksi on hyvä kartoittaa maasto / paikka, minne työmaa-aidat tulevaisuudessa pystytetään. Maaston muodoilla on suuri vaikuttava tekijä aitoja pystyttäessä. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä tasaisempi alusta, sen helpompi on pystytystyö ja parempi lopputulos. Aina ei voi kuitenkaan maastoon määräänsä enempää vaikuttaa, mutta maa on kuitenkin hyvä tasoittaa vähintään betonijalustojen alta. Näin saadaan aidat siististi suoraan. Tämänkaltaisissa tilanteissa aitatarvikkeista löytyy lisä-apua. Aitatarvikkeiden tarkoitus on lisätä työmaa-aitojen käyttömahdollisuuksia. Esimerkkinä epätasaisessa maastossa suositellaan vinotuentaa. Vinotuennalla saadaan aidat entisestään vankemmiksi. Vinotuenta on myös ”pakollinen”, mikäli aitoihin kiinnitetään näkösuojaverkko / mainosbanderolli. Vaikka myymämme näkösuojaverkko on tuulen läpäisevä, tuulikuorma nousee silti merkittävästi.

 

Työmaa-aidan valitseminen

Työmaa-aidan valitseminen on loppupeleissä hyvin yksinkertainen prosessi ja ”väärä” valinta saattaa tulla pitkässä juoksussa hyvinkin kalliiksi. Hankintaa pohtiessa on hyvä miettiä mihin kategoriaan haluaa kuulua. Kategoriat on helppo jakaa kolmeen osa-alueeseen. Ensimmäisenä on yksinkertaisesti hinta. Hintaa on hyvä ostaa, kun aidat tulevat ainoastaan yhteen kohteeseen ja niille ei ole jatko käyttöä. Halpa hinta kategoriaan kuuluvat työmaa-aidat ovat rakenteellisesti kevyempiä. Näin ollen aidat ovat herkempiä rikkoutumiselle. Jokainen ymmärtää maalaisjärjellä, että halpa on harvoin laadukkain ja kestävin vaihtoehto.  Toinen kategoria on puoliksi hinta ja puoliksi laatu. Tähän kategoriaan kuuluu aidat, jotka on suunniteltu kestämään muutaman työmaan, kuljetuksen ja varastoinnin rasituksen. Tämän kategorian aidat painavat hieman enemmän, kuin halvimman kategorian aidat. Tämä tarkoittaa sitä, että aitojen valmistuksessa on käytetty enemmän materiaalia ja näin ollen aidat ovat kestävämpiä. Kolmas kategoria on laatu. Tähän kategoriaan kuuluvat aidat ovat vuokraamojen, suurien rakennusliikkeiden ja esim. koiratarhanomistajien rakastamia. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että tämän kategorian aidat oikeasti kestävät kunnolla käytössä. Laadukkaista aidoista joutuu monesti maksamaan enemmän, mutta mikäli tiedossa on useita työmaita, tai aidat tulevat esim. koiratarhan aitaukseksi. Ne maksavat itsensä varmasti takaisin.

 

Aitatarvikkeiden valitseminen

Aitatarvikkeet valitaan maaston, aitatyypin ja määrien pohjalta. Ns. pakolliset aitatarvikkeet ovat, jalustat ja kiinnikkeet. Ilman näitä kahta, työmaa-aita ei pysy pystyssä. Monesti ajatellaan, että pelkät jalustat riittävät, mutta ilman kiinnikkeitä aidat eivät pysy siistinä rivinä ja repsottavat eri suuntiin. Työmaa-aitoja käytettäessä mahdollisuuksia on monia, ja muilla aitatarvikkeilla pystytään toteuttamaan monia eri variaatioita. Esim. kaupastamme löytyy henkilö- ja ajoneuvoportti, sekä liukuportti. Näillä menetelmillä pystytään luomaan juuri oikeanlainen kulkuaukko, mihin tahansa kohtaan aitariviä. Tämän lisäksi työmaa-aidoissa käytetään usein näkösuojaverkko ja vinotuki yhdistelmää.

 

Oikea käyttäminen

Työmaa-aita on loppupeleissä kuitenkin suunniteltu aluerajauksiin. Näin ollen suurin riskitekijä särkymiselle on vääränlainen käsittely ja varastointi. Noin 95% rikkoutuneista aidoista särkyy näissä kahdessa tilanteessa. Työmaa-aita / aidat on hyvä kuljettaa aina yhdessä nipussa, esim. liinoilla toisiinsa kiinnitettynä. Näin yksittäiset työmaa-aita elementit eivät koe liian suurta rasitusta kuljetusauton kiihdyttäessä ja jarruttaessa. Varastoinnissa aidat on hyvä pitää myös yhdessä nipussa. Kuitenkin suurin syy, miksi työmaa-aita rikkoutuu on, että sitä ei ole kuljetettu/varastoitu pystyasennossa ja sen päälle on lastattu tavaraa. Työmaa-aita on pidettävä pystyasennossa aina kuin mahdollista. Tärkein kaikista on kuitenkin päälle lastaus kielto. Mikäli vältät näitä seikkoja, työmaa-aidat kestävät varmasti useita kertoja pidempän. Paras tapa pitää työmaa-aidat ehjänä, on hankkia aitateline kuljetusta ja varastointia varten.

Työmaa-aita teline

Työmaa-aita teline

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *